Als je tot aankoop of zelfbouw van een windturbine wil overgaan is uiteraard de vraag wat levert een molen op. Je moet de totale kosten niet onderschatten,

de investering bestaat niet alleen uit de turbine maar er zal ook aandacht besteedt moeten worden aan de mast, net-koppeling dan wel het accu-systeem, dit maakt bij een betrouwbaar systeem al snel de helft van het bedrag uit. Op het internet zijn verschillende handleidingen te vinden die je hierbij verder kunnen helpen een recent Nederlandse leidraad is van senternovum

In het engels verschijnt bij Homepower regelmatig een "buyers guide" (voor PV systemen verschijnt een aparte guide). De handleiding voor 2010 is hier te vinden, oudere handleidingen kun je in het archief terug vinden waar trouwens meer bruikbare informatie voor de aspirant windturbine eigenaar te vinden is zoals:

Een aantal oudere artikelen zijn ook zeker nu nog de moeite waard zoals:

Windmolen test

Een van de grootte problemen bij het kiezen van een windturbine is dat er geen objectieve beoordelingen zijn. Je kunt praktisch alleen maar afgaan op de specificaties van de fabrikant.

Lees meer...

Test Schoondijke

In 2007 is een test afgerond van een proefopstelling van verschillende kleine windmolens.

Het testveld is een uniek experiment geweest. Voor het eerst zijn op één terrein verschillende soorten windturbines onder dezelfde omstandigheden getest.

Lees meer...

Opbrengst

Het rapport "Opbrengst Urban Wind Turbines" (www.duurzameenergiethuis.nl) is een goede handleiding om op een gefundeerde manier te berekenen of een kleine windturbine economisch rendabel is.

Lees meer...

Hulp bij het kopen

Als je tot aankoop of zelfbouw van een windturbine wil overgaan is uiteraard de vraag wat levert een molen op. Je moet de totale kosten niet onderschatten,

Lees meer...

Chinese molens

Er is op dit moment een heel groot aanbod van windmolens uit china, als je de link (windturbine_small) volgt dan worden er tientallen kleine molens aangeboden van verschillende fabrikanten. De prijs van deze molens is goedkoop.

Lees meer...