Er is op dit moment een heel groot aanbod van windmolens uit china, als je de link (windturbine_small) volgt dan worden er tientallen kleine molens aangeboden van verschillende fabrikanten. De prijs van deze molens is goedkoop.

Bij verschillende europesche en amerikaanse leveranciers worden de windmolens voor een heel concurerende prijs ten op zichte van het zelfbouwen aangeboden. Het wordt dus tijd om consumenten informatie te verzamelen zodat er een oordeel over de kwaliteit gegeven kan worden.

In een tweetal oude artikalibabaKLelen van EcoInnovation (Chinese turbine) worden een aantal verbeter punten beschreven van een goedkope chinesche molen, hun ervaring is dat de basis van de molen niet slecht is zeker gezien de prijs.

Op het forum van fieldlines kom je veel ervaringen met chinese molens tegen. Het is zeker de moeite waard om hierin uitvoerig te zoeken voordat je tot aanschaf van een molen overgaat.

Bij de site van The Back Shed staat een artikel hoe je chinese wieken kunt van een 200Watt molen kunt verbeteren, met flink wat schuurwerk is er toch nog wat van te maken.

Verder publiceerd Homepower bij regelmaat een artikel "Buyers guide" waarin de specificaties van verschillende molens in vergeleken worden. Op dit moment is de versie van 2014 en 2015 op hun website te raadplegen.

pdf-5 Turbine Buyers Guide 2007 Download
Language-5  EnglishAuthor-5;Mick Sagrillo & Ian Woofenden

Gids met een groot aantal beschrijvingen van kleine windturbines

pdf-2832 Homepower buyers guide table 2014 Download
Language-2832  English

Tabel met specificaties van een aantal windturbines