Sinds kort zijn van de hand van Hugh Piggot nieuwe manuals verschenen. De versie van "How to build a wind turbine" is vernieuwd tot een editie 2008. Verder is er de nieuwe manual "A wind turbine recipe book", hierbij zijn de constructies van het frame verder vereenvoudigd en is de capaciteit van de verschillende turbines verhoogd. De inleiding is uitgebreid met verschillende onderdelen zoals een uitleg over het gereedschap gebruik. Het nieuwe onderdeel waarom sommige ideeën geen goede ideeën zijn is erg verhelderend. Omdat hier een aantal terugkerende ideeën beargumenteerd worden waarom je ze beter niet toe kunt passen.boek how to build windturbine hugh piggott windenergy4ever windenergy

Het vergroten van de capaciteit is gedaan door het gebruik van grotere magneetschijven. Hierdoor is de opbrengst van bijvoorbeeld de 3 mtr turbine verhoogd van 500 watt naar 800 watt (geschatte gemiddelde opbrengst). Het piekvermogen ligt veel hoger bij een 500 watt dynamo kun je al snel het dubbele bereiken in een piekmoment, dit mag zeker niet te lang aanhouden omdat dan de stator zal verbranden.

Het boek "How to build a wind turbine" is al in een aantal talen verschenen zoals frans, engels roemeens pools. Van het "recipe book" zal binnen enkele maanden een nederlandse versie verschijnen.boek windturbine recipe book hugh piggott windenergy4ever windenergy

De geïnteresseerde die geen ‘credit card’ of ‘pay pal’ account hebben kunnen de manuals via de windenergy winkel bestellen. Anders kun je op de site van hugh piggot (Scoraig books) de manuals bestellen.

Deze manuals zijn zeker de moeite waard voor mensen die overwegen zelf een molen te gaan bouwen de manual bespreekt naast de theoretische aspecten ook de praktische problemen die je eventueel tegen kunt komen.